P.S. Te iubesc, Cecelia Ahern

24hkwq

Când Gerry moare, Holly este distrusă: iubitul, cel mai bun prieten, sprijinul ei, nu mai este. Dar Gerry a promis că își va veghea mereu dragostea. Și se ține de cuvânt: el îi lasă lui Holly un pachet cu scrisori care, deschise pe rând, în fiecare lună, vreme de un an, o vor călăuzi cu delicatețe să ia viața de la capăt.

Acest paragraf e scris pe spatele cărții în cauză, și el m-a făcut să vreau să citesc cartea. Deși în mintea mea o voce ascuțită striga: nu o lua! Adu-ți aminte de Și dacă e adevărat a lu’ Marc Levy!, am luat-o, că deh, doar o făceam cadou. Curiozitatea mea extrem de mare m-a împins să o citesc înainte de a o face cadou, convinsă fiind că în cel puțin o săptămână o voi primi înapoi să o pot termina.

Dezamăgirea cred că ar surprinde sentimentele mele pe când citeam primele capitole. Mă așteptam să fie ceva în genul scris pentru populația de orice gen, limbaj accesibil oricărui idiot, ce contează înțelesuri când sunt fapte multe, unele peste altele, care nu-ți dau pace să răsufli o clipă cu ceva mai profund; bine, să fiu serioasă, nu chiar la asta mă așteptam, dar asta am găsit. Prietena în cauză, căreia i-am făcut cadou cartea, mi-a zis că stilul de a scrie al tipei este aproape identic cu al meu; nici până în ziua de azi nu știu dacă să o iau ca pe un compliment sau ca un neajuns, dat fiind că și eu am gândit la fel.

Anyway, am terminat-o relativ repede (are capitole scurte și multe, love them!) și am ajuns la concluzia că e poveste frumoasă în esență, o idee trăznită dar drăguță, rezumată în schimb doar la o telenovelă mai scurtă. Nu mi-a displăcut foarte mult, pentru că a avut capitole, puține ce-i drept, și câteva paragrafe de suflet, unde descrierea lua locul dialogului mult prea copilăresc și repezit, și îți dădea un feeling care încerca să te aducă la scopul cărții, zic eu, de înduioșare. Poate toate astea se datorează și tinerei scriitoare, 21 de ani pe când a scris cartea (prima ei carte!), absolventă de jurnalism.

Ca un scurt rezumat de publicitate, un soț mort îi lasă văduvei sale 10 scrisori, fiecare pentru a fi deschisă în altă lună, cu obligația de a executa orice scrie acolo. Deși cere lucruri relativ mărunte, sunt respectate de Holly, văduva în cauză, în jurul căreia se învârt evenimente nu tocmai credibile, nici menite să o schimbe într-un fel, doar pentru a se întâmpla. Halal publicitate…

Se pare că se face film, și sunt tare curioasă cum va fi, ce personaje se scot și ce conflicte se mai inventează pentru marele ecran; să sperăm că așchia nu sare departe de trunchi.

Per total este o carte drăguță, dar cu lipsuri multe.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s