Pobby și Dingan, Ben Rice

24hkn7

Este prima carte citită după ce am terminat, ieri, 1984, și cred că de ieri până azi s-a ridicat ștafeta cu privire la cărțile care-mi plac, sau poate pur și simplu cartea asta e prea modestă să fie pe gustul meu.

Îmi plac poveștile fantastice și incredibile și copilărești și toate cele, atâta timp cât sunt compuse cum trebuie, cât au un subiect clar și aventuri interesante, și dialoguri bune, însă, Pobby și Dingan… nu prea a avut, poate doar un fantastic inspirat din viața reală, dar cam străveziu.

Este vorba despre o fetiță care-și pierde cei doi prieteni imaginari. E un subiect foarte interesant, după părerea mea, și numai știind asta mi-ar plăcea să citesc o carte (în apărarea mea, cartea mi-a fost împrumutată și recomandată). Nu pot să zic că mi-a displăcut total; m-a făcut să o citesc până la sfârșit (asta parca e propoziție de Ionescu). Sfârșitul a fost trist, dar l-am citit zâmbind… asta nu e bine, nu? Afirm că nimic din ce scria acolo nu m-a făcut să mă întristez citind despre o înmormântare. Oare pentru că întreaga acțiune era povestită de un copil?

Anyway, a fost o lectură ușoară și simpatică, se putea mult mai bine, dar am reținut un citat, ceea ce înseamnă că e de citit, de necitit.

Am zbârnâit pe drum în vale gândindu-mă la rai. Era ca galeria principală a unei mine de opal. Plin de oameni cu lămpi în mâini. Și toată lumea cânta melodii de Elvis Presley și dădeau cu dalta și cu târnăcopul.

Reclame

Un gând despre “Pobby și Dingan, Ben Rice

  1. Pingback: 10 citate care m-au amuzat – partea I | Ce am citit, ce citesc, ce voi citi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s