Sfârșitul lumii!

Am renunțat să citesc o carte de Alexandre Dumas! Eu, care mă laud că am citit jumătate din romanele sale, și că e autorul meu preferat, și că e(ra) genial, pur și simplu nu am putut să-i citesc o carte!

Este vorba despre Caesar, istorică până la Soare și înapoi, cu muuuuuuulte nume latinești/italienești, consacrate sau nu, detalii în care mă pierdeam și care erau extrem de plictistoare.

Poate nu mă prinsese într-un moment bun…

Îmi place stilul lui de a scrie, de a îmbina dialogul cu narațiunea, și-mi place că explică tot pe înțelesul tuturor, și își imaginează niște lucruri fantastice, inspirate din realitate, dar în cartea asta nu prea le-am găsit. Are tonul care te atrage în spațiul respectiv, dar n-are dinamică. Probabil aici a greșit, deși greșit e prea mult spus. Dacă sunt singura persoană din lume căreia nu-i place cartea asta?!

Este a 3a carte pe care refuz să o citesc până la capăt, alături de Pianista scrisă de cineva al cărui nume nici nu-l pot pronunța, dar mai scrie, și încă o carte pe care iar nu mi-o amintesc (ca să vezi!), dar care mi-a fost povestită după aceea. Și acum, Alexandre Dumas, pe raftul cărților refuzate și uitate?

E trist…

Reclame

2 gânduri despre “Sfârșitul lumii!

 1. Bogdan

  Matei 24
  “23.Atunci, de vă va zice cineva: Iată, Mesia este aici sau dincolo, să nu-l credeţi. 24.Căci se vor ridica hristoşi mincinoşi şi prooroci mincinoşi şi vor da semne mari şi chiar minuni, ca să amăgească, de va fi cu putinţă, şi pe cei aleşi. 25.Iată, v-am spus de mai înainte. 26.Deci, de vă vor zice vouă: Iată este în pustie, să nu ieşiţi; iată este în cămări, să nu credeţi.
  27.Căci precum fulgerul iese de la răsărit şi se arată până la apus, aşa va fi şi venirea Fiului Omului.
  28.Căci unde va fi stârvul, acolo se vor aduna vulturii. 29.Iar îndată după strâmtorarea acelor zile, soarele se va întuneca şi luna nu va mai da lumina ei, iar stelele vor cădea din cer şi puterile cerurilor se vor zgudui.30.Atunci se va arăta pe cer semnul Fiului Omului şi vor plânge toate neamurile pământului şi vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului, cu putere şi cu slavă multă. 31.Şi va trimite pe îngerii Săi, cu sunet mare de trâmbiţă, şi vor aduna pe cei aleşi ai Lui din cele patru vânturi, de la marginile cerurilor până la celelalte margini.32.Învăţaţi de la smochin pilda: Când mlădiţa lui se face fragedă şi odrăsleşte frunze, cunoaşteţi că vara e aproape. 33.Asemenea şi voi, când veţi vedea toate acestea, să ştiţi că este aproape, la uşi. 34.Adevărat grăiesc vouă că nu va trece neamul acesta, până ce nu vor fi toate acestea.
  35.Cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece. 36.Iar de ziua şi de ceasul acela nimeni nu ştie, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl. ”

  Matei 7
  13.Intraţi prin poarta cea strâmtă, că largă este poarta şi lată este calea care duce la pieire şi mulţi sunt cei care o află. 14.Şi strâmtă este poarta şi îngustă este calea care duce la viaţă şi puţini sunt care o află.
  15.Feriţi-vă de proorocii mincinoşi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori. 16.După roadele lor îi veţi cunoaşte. Au doară culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini?
  17.Aşa că orice pom bun face roade bune, iar pomul rău face roade rele. 18.Nu poate pom bun să facă roade rele, nici pom rău să facă roade bune.
  19.Iar orice pom care nu face roadă bună se taie şi se aruncă în foc. 20.De aceea, după roadele lor îi veţi cunoaşte. 21.Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri. 22.Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit şi nu în numele Tău am scos demoni şi nu în numele Tău minuni multe am făcut? 23.Şi atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtaţi-vă de la Mine cei ce lucraţi fărădelegea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s