Femeia nisipurilor, Kobo Abe

24hl0r
Am terminat de citit cartea asta cândva acum două săptămâni, dar parcă nu am avut poftă să o comentez. Nu mi-a plăcut așa mult, poate nici jumătate, dacă s-ar măsura plăcutul, față de Chip străin.

Subiectul părea interesant, adică nu în fiecare zi citești despre un sat care trăiește în gropi de nisip, al cărui majoritară ocupație este să măture nisipul strâns pe acoperișul caselor sau în gropi. Totuși i-a lipsit acel je ne sais quoi care te ține cu sufletul la gură când o citești.

Am înțeles că urmărește demonii interiori ai eroului ajuns din întâmplare acolo, dar tinde să plictisească. Parcă se repetă și nu afli nimic nou, spre deosebire de Chip străin, pentru că e singura carte cu care aș putea face comparație de-a lui Kobo Abe.

Cu cât mă gândesc mai mult, cu atât îmi dau seama că nu am reținut mai nimic din lectura cărții, numai ideea de bază: sat sub nisip! Nu-mi aduc aminte detalii, conflicte sau trăiri cu adevărat emoționale sau interioare sau de orice fel, și cred că ăsta e scopul unei cărți, să rămâi cu ceva dupa ce o citești, fie acel ceva bun sau rău, să-ți rămână fixată în cap, nu să o uiți după ce ai citit ultima pagină.

Oh well, mi-au mai rămas 3 cărți de citit de-ale lui Kobo Abe, și sunt foarte curioasă cum vor fi și cu ce părere voi rămâne despre scriitor după aceea.

Reclame

2 gânduri despre “Femeia nisipurilor, Kobo Abe

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s