03 – A pierde

-A murit acum cateva minute. Imi pare foarte foarte rau, si nu stiu ce as putea spune ca sa te fac sa te simti mai bine.

Cum Gigel nu zise nimic, Ioana continua sa vorbeasca.

-Trebuie sa vi aici sa semnezi un act de eliberare din spital, si sa vorbesti cu cei de la pompe funerare in cazul in care vrei sa se ocupe ei de… de ea.

-Vin intr-o ora, zise Gigel, apoi inchise telefonul.

Se uita la ceas. Mai avea 10 minute pana incepea urmatorul proces, deci suficient timp cat sa manance ceva. Dupa ce stinse tigara, se duse la butic si lua un corn cu ciocolata. Il manca ganditor, in timp ce colegii lui treceau pe langa el si-l salutau veseli. Urma un proces greu. Avea de aparat un criminal, un baiat de 19 ani care-si omorase parintii cu toporul. Gigel se consola cu gandul ca baiatul era nebun, cu acte in regula.

Se duse in sala de sedinta si astepta in liniste venirea completului de judecata.

Imediat ce procesul se termina, Gigel se urca in masina si porni spre spitalul judetean.

Ioana ii sari in brate, plangand in hohote, spunand incontinuu ca-i pare rau. Gigel o impinse usor, si intreba unde trebuie sa mearga sa semneze actele. Ioana il privi surprinsa. Nici o urma de lacrima nu se vedea pe fata lui, nici macar un strop de suferinta sau de regret. Doar raceala si inteligenta.

Ii arata incotro sa mearga, apoi ii urmari mersul grav si totusi lent. Cu fiecare zi pe care o petrecea alaturi de el isi dadea seama ca acel om nu are inima, nu are suflet; nu traieste.

La o saptamana dupa inmormantare, dupa 7 cazuri castigate, o masina noua si ultimul lui drum cu Ioana pana la poarta, Gigel cazu in genunchi, si incepu sa planga. Lacrimi cat pentru o saptamana ii curgeau pe obraji.

Mama lui murise.

Reclame

Un gând despre “03 – A pierde

  1. Pingback: Strainul « Ce am citit, ce citesc, ce voi citi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s