In deriva

Titul original: Drifting

Autor:  Stephanie Gertler

Serie:   –

Editura:  Reader’s Digest, Bucuresti 2007

Anul aparitiei: 2004 (cred)

Buna de citit cand: tocmai ti s-a terminat telenovela preferata

Nu-i… n-are…. nu. Nu.

E ca o telenovela proasta, cu singura diferenta ca in telenovela stii ce actor zice ce replica. E o poveste stearsa, rasuflata, despre rapirea unei fetite de catre tatal ei. Pe langa faptul ca subiectul este prafuit, autoarea n-a adus absolut nimic nou sau original. Ma rog, parerea mea.

Oricat de mult s-o fi straduit autoarea sa sape dupa sentimentele ei de mama, asa cum a avut modestia sa se laude pe ultima pagina a povestii, nu prea i-a iesit. Ici colo am vazut tentative de a iesi din naratiunea normala, mici schimbari bruste de cadre paralele, scrisoarea catre un tata mort la final; dar a fost plictisitor, frate!

Pe cat de mult m-a bucurat si intrigat (vorbim de masuri medii) Promisiune mincinoasa, pe atat m-a enervat si plictisit telenovela asta. Nu-mi place sa spun despre carti ca sunt telenovele, pentru ca majoritatea nu sunt si nu-mi place sa le jignesc, dar atata happy ending din povestea asta m-a scarbit peste masura.

Felul in care e descrisa iubirea mamei pentru copii ei care au plecat la facultate, tristetea si goliciunea din sufletul ei, bla bla bla. Nu zic ca nu sufera o mama asa, ca sunt sigura ca sufera, dar felul si modul zaharisit in care sunt descrise este absolut revoltator! Na, ce m-am enervat acum!

Conflictul e slab, slab de tot, desi ar putea fi o mare provocare, daca ar fi fost tratat cum trebuie. A fost dezamagitor, chiar dezamagitor.

Si ma enerveaza titlul. E prostesc.

Ma duc sa ma uit la un film de ciuda…

Reclame

Un gând despre “In deriva

  1. Pingback: In deriva - Ziarul toateBlogurile.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s