Capitolul 2 – Tanta la mare

-Unde vreti sa mergem? intreba Tatal, virand la stanga.

-La mare! exclama Tanta din spate.

-Stiam eu ca la mare, dar la care mare?

-Tu du-ne pe malul marii si vedem acolo unde ne oprim, zise si Mama.

Tanta era fericita. Prima oara cand mergea la mare anul asta, si, desi batea vantul, caldura era pretutindeni.

Drumul a fost lung, mult mai lung decat si-l amintea Tanta, dar in cele din urma au ajuns, si a putut vedea nisipul fierbinte si toti oamenii misunand prin apa. Dupa multe cautari, au gasit o parcare gratuita, desi la intrare era scris tariful de 3 euro pe ora.

5 minute mai tarziu, Tanta facu primul pas pe nisipul ud. Apa era calduta. Inainta, fericita, lasand ca valurile mici care se formau la mal sa o loveasca nemiloase. Apa incepea sa devina rece, dar nu-i pasa. Era la mare, inconjurata de nisip si apa, si nimeni nu putea fi mai fericit ca ea.

Ajunsese deja bagata in apa pana la gat, asa ca se pregati de o tura de inot. Nu-i placea sa inoate unde era apa mica, nu stia exact de ce, dar nu-i placea.

Incet, incepu sa prinda viteza, aruncand un brat inaintea celuilalt, unduindu-si picioarele de parca asta ar fi facut toata viata. Inainta vreo 10 metri si se opri sa rasufle putin. Ceea ce credea ea ca au fost 10 metri au fost de fapt mult mai multi. In jurul ei nu mai erau nimeni, toti fiind doar niste puncte colorate undeva in departare. Se felicita in sinea ei ca putuse inota atat de mult dintr-o data, si incepu sa inoate inapoi.

Dar prin fata ii trecu un triunghi plimbator. Era doar la cativa metri de ea, si se invartea din ce in ce mai repede. Nu avu nici o indoiala ca acel triunghi apartinea unui rechin, dar era mult prea socata ca sa reactioneze in vreun fel. Se multumi sa dea din maini si din picioare pe loc, invartindu-se odata cu aripa. Cercurile se strangeau din ce in ce mai mult in jurul ei. Si mai mult. Si mai mult. Si mai mult…

-Tanta, hai ca te prajesti aici! striga Mama, tragand de fiica ei adormita pe burta. Esti toata rosie, sa vezi ce-o sa te usture la noapte.

Tanta se freca la ochi sa se dezmeticeasca. Zambi, si se uita in larg. Da, probabil o va ustura foarte tare spatele…

Reclame

3 gânduri despre “Capitolul 2 – Tanta la mare

  1. Pingback: Capitolul 2 – Tanta la mare - Ziarul toateBlogurile.ro

  2. justanangel

    Subsemnata, plina de mandrie, iti multumeste pentru vorbele bune, si te sfatuieste sa nu-ti faci regrete, ca ele nu au ajutat niciodata pe nimeni. True story.

    🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s