04 – A imbatrani

Gigel se ridica anevoie si porni spre frigider. Isi simtea capul greu, iar privirea o avea incetosata. Deschise usa frigiderului si scoase doua beri, ca sa nu fie nevoit sa mai faca un drum inutil mai tarziu.

Nici macar nu-si amintea ultima data cand iesise din casa. El, Gigel, a carui viata intreaga era judecatoria, care se ingropase de atatea ori in munca, acum statea izolat in casa de cine stie cand, band bere la doza si mancand chipsuri cu alune. Ducea viata de care s-a ferit inca de cand era mic; o viata de om ratat.

Stinse televizorul, oricum nu era nimic interesant. Numai coruptie, gropi in strazi, inundatii, calduri infernale, copii infometati, Barack Obama. Numai nimicuri. De parca ii pasa cuiva de altceva. De parca stia cineva altceva de altcineva.

Se uita la ceas. Era deja ora 22:00. Ii era somn. Pana nu demult, ora asta insemna ca el se gandeste sa se intoarca de la birou acasa, sau ca savureaza primul pahar de sampanie la un cocktail  dat de cine stie ce personalitate pe care o aparase in instanta, sau pur si simplu se plimba pe strazile Parisului sau ale Madridului.

Se intinse pe fotoliul rabatabil, cu o bere intr-o mana, o tigara in cealalta. Se simtea epuizat. Pleaopele erau grele, capul se invartea, picioarele atarnau, mainile se chinuiau sa se miste.

Era ora 22 si lui ii era somn.

Gigel imbatranise.

Reclame

Un gând despre “04 – A imbatrani

  1. Pingback: 04 – A imbatrani - Ziarul toateBlogurile.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s