05 – A vrea

-Ohooo, domnul Gigel! Cum de te mai vede omul pe aici?

Dar Gigel nu raspunse, se multumi sa zambeasca stramb si sa-si traga capul in piept. Trecusera 2 luni de cand nu mai calcase in Judecatorie, iar acum se intorsese, pornit sa-si gaseasca acea pasiune cu care intrase in domeniul infractiunilor.

Deschise biroul si ramase o clipa in usa, privind. Lucrurile colegilor de breasla erau asa cum le stia, fiecare la locul lor, in acelasi haos organizat. Un sentiment ciudat il napadi. Avea impresia ca vede, pentru prima oara, acel birou asa cum era el de fapt: o camera plina de barbati adulterini, corupti si aroganti. Pufni nepasator, si intra. Acum trebuia doar sa soseasca cineva cu un caz suficient de interesant cat sa-i atraga atentia.

Cateva ore mai tarziu, Gigel statea cu dosarul in fata. O femeie de 31 de ani isi omorase cei doi copii, pentru ca-i spusesera tatalui lor ca mama bea alcool in fiecare zi.

Copii… Gigel nu-si dorise niciodata copii. Ce sa faca cu ei? El nu ar fi suportat sa aiba un copil la fel de neascultator si de rau ca al vecinilor, care isi arunca cu mancare in par si loveste orice vizitator. Nu. Daca ar fi sa aiba un copil, Gigel s-ar asigura ca mama copilului are gene cel putin la fel de bune ca el, pentru un copil cuminte si intelectual inca de mic.

Imediat ce gandi acest lucru, Gigel pufni in ras. Si rase, si rase, cum nu mai rasese de cativa ani buni. Rase pentru toate momentele in care trebuia sa rada si nu a ras, sau cand nu trebuia sa rada si s-a abtinut. A ras, si a ras pana i-au dat lacrimile, pana ce nu a mai putut respira, pana s-a potolit. Cum sa-ti ucizi copii pentru ca te-au parat sotului ca bei?!

Gigel arunca dosarul, de teama unei alte crize de ras, apoi se lasa pe scaun si privi cerul, albastru senin, chiar daca era luna noiembrie.

-Vreau sa fac parte din echipa victimei. Vreau sa fiu cel care isi bate joc de prostia oamenilor. Vreau sa fac dreptate.

2 gânduri despre “05 – A vrea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s