28 noiembrie 2010 – Moartea

– Sala 11, am fost, sala 23, da, sala 25…, isi ridica privirea ca sa verifice numele salii in fata careia se afla, da, la sala 25 am ramas…

Zicand acestea, Moartea isi impaturi foaia si se pregati sa intre in sala. Mai avea inca 271 de vieti de luat, si era abia ora 11 dimineata. Se felicita in gandul lui ca mai avea timp sa se imbete intr-un bar, si sa-si povesteasca necazurile oamenilor. Chiar daca nimeni nu-l vedea si nu-l putea auzi, i se parea linistitor sa-si imparta necazurile. Ii placea sa numeasca aceasta activitate propriul jurnal live. Jocurile de cuvinte erau preferatele lui.

Fiind imaterial, intra pur si simplu pe usa.Vazu o mama ce-si tinea fetita in brate, leganand-o si cantandu-i. Era un spectacol induiosator, si chiar daca in contract scria ca Moartea nu-si poate da frau liber sentimentelor, simti o mica intepatura in locul unde ar fi trebuit sa aiba o inima. Dar, de pe alta parte, ii placea sa ia viata persoanelor de sex feminin. Tot timpul era luat peste picior de femei. Si, in viitor, daca acea fetita de 2 ani ar fi trait, cu siguranta i-ar fi ras in nas ca i-a scapat momentul de a-i lua sufletul. Femeile erau pur si simplu rele. Si ce era mai trist, toata lumea se referea la Moarte ca la o „ea”. Nu stia exact de unde incepuse moda, dar era destul de convins ca era un „el”. Faptul ca la numaratoare iesea o Moarte, doua Morti i se parea deprimant, si parca ii calca in picioare masculinitatea. Femeile trebuiau sa moara, si-asa erau prea multe.

Se aproprie de patul fetitei, si vazu doar un ghemotoc aproape lesinat, negru, imbracat in pijamale rosii. Macar se asorta cu roba lui rosie. Inca un lucru pe care nu-l intelegea: de ce toti oamenii asociau Moartea cu negru?! Roba lui era rosie. ROSIE! Chiar ii placea negrul pana sa vada cum percep oamenii acea nonculoare. Fiinte fara spirit…

Puse mana pe capul fetitei, si putu simti bataile inimii, rare, dar regulate. Ofta, fiind convins ca probabil acel moment va fi cel cu care va incepe discutia dupa primul shot de tequila. Ridica din sprancene derutat cand observa ca boala pentru care fetita trebuia sa moara era o simpla bronsita acuta cu complicatii. La urma urmei, cui i-ar fi placut sa traiasca cu astm toata viata. Mai bine sa moara acum, decat sa se chinuie o viata intreaga. Nu?

Se concentra un pic, pana ce nu mai auzi acel tic-tac ritmat al inimii. Taie numele fetitei de pe lista, si dadu sa iasa din salon. Cand mama incepu sa scuture trupul neinsufletit al fetitei si Moartea mai avea un singur picior de scos din acel salon, in cap incepu sa-i bubuie un ticait. Se intoarse derutat catre fetita. Inima ii batea din nou. Dar… nu era posibil. Ii luase deja sufletul, murise, firar! Se intoarse, ii puse din nou mana pe cap (ceea ce fu destul de greu avand in vedere ca mama inca scutura trupul fetitei) si o omori. Din nou. Doua secunde liniste, apoi din nou bataile inimii fetitei il asurzira.

Zambi. Fetita era exceptia de 1 la un milion. Ghemotocul vroia sa traiasca, si cine se poate pune cu vointa umana? In dreptul numelui deja taiat scrise „amanare”, apoi iesi vioi din sala. Era destul de sigur ca nu se va mai intalni cu acel ghemotoc pana la expirarea contractului. Sa se chinuie altcineva sa-i ia viata, lui ii placeau minunile. Dar totusi, isi propuse ca va tine legatura cu ea, sa fie sigur ca nu va nimeri sub rotile unei masini, sau nu va cadea in cada, sau nu-si va rupe gatul catarandu-se intr-un copac.

Totusi, se anunta a fi o zi buna. Cine stie, poate va gasi alta incapatanata care nu vroia inca sa moara.

P.S.: Si acel ghemotoc negru a trait sa spuna povestea 🙂

Reclame

Un gând despre “28 noiembrie 2010 – Moartea

  1. Pingback: 28 noiembrie 2010 – Moartea - Ziarul toateBlogurile.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s