K, arta iubirii

Titlu original: K: the art of love

Autor:  Hong Ying

Serie:  –

Editura:  Humanitas Fiction, Bucuresti 2010

Anul aparitiei: 1999

Buna de citit cand: esti in sesiune (se va observa de ce)

Si aceasta este prima carte citita in anul 2011. Nu am prea multe lucruri de zis despre ea. Am citit-o in timpul sesiunii, adica un capitol la 2-3 zile, si nu pentru ca eram chiar atat de prinsa cu invatatul, cat pentru ca nu ma atragea prea mult s-o citesc.

E o poveste de iubire un pic bolnava, as zice eu, intre un scriitor britanic, Julian Bell, nepotul Virginiei Wolf, si Lin, o scriitoare, sotia decanului de la universitatea din China unde este chemat Julian sa predea literatura englezeasca (cred). Este un fel de literatura erotica, doar ca putin mai cizelata, dar destul de plictisitoare. Si toata treaba asta cu arta iubirii daoiste chinezesti nu a facut decat sa ma bage si mai mult in ceata.

Desi limbajul a fost decent, nici mai rau nici mai bun decat alte carti citite de subsemnata, nu m-a inspirat cu nimic, si nu mi-a atras atentia in mod deosebit. As putea spune ca a fost putin sec.

Cat despre actiune… o telenovela in toata regula, desi cred ca un scenarist de telenovele ar fi facut aceasta carte un pic mai palpitanta.

Singurul motiv pentru care am trecut-o la categoria „de citit, de necitit”, in loc de  categoria „de necitit”, a fost modul in care e descrisa China, si legaturile care se formeaza intre oameni acolo, si fascinatia europenilor pentru chinezoaice.

Sper ca urmatoarea carte ce o voi citi sa fie mai frumoasa!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s