Congo

Titlu originalCongo

Autor:  Michael Crichton

Serie:  –

Editura:  Arrow Books, Great Britain 1995 (nu este cea din imagine…)

Anul aparitiei:  1980

Buna de citit cand:  ai o pasiune aparte pentru gorile sau diamante

De ceva vreme, cand incep o carte de-a lui Crichton, ma tot gandesc:  oare ce subiect o sa reia acum? Partea interesanta este ca niciodata nu reia nimic. Tot timpul este un subiect nou, original intr-o oarecare masura, interesant pana la Soare si inapoi. Deci, evident, si Congo a fost la fel, desi pe alocuri urmarea cursul banal-de-folosit dar natural al evenimentelor, asa cum au fost descrise in trecut si de alti autori.

Congo… banuiesc ca toata lumea stie ce e Congo, dar nu toata lumea stie ce se ascunde prin imprejurimi. Aceasta carte prezinta excursia unui mercenar, Munroe, a unui biologist (cred) numit Elliot si al gorilei sale Amy (desi e impropriu spus ca i-ar fi apartinut) si al unei persoane ce lucreaza pentru o firma mare, Ross. Imi cer scuze pentru descrierea singurei femei din poveste (ma rog, in afara de gorila Amy), dar nu stiu exact cu ce se ocupa. Pot spune cu siguranta ca ea cauta diamante albastre!

Asadar, ei impreuna cu 4 bastinasi pornesc spre un oras mai-mult-decat-vechi, ce ascunde mine cu diamante, si gorile antrenate acum mii de ani sa omoare oameni. Pun pariu ca deja am captivat cateva atentii… Pai da, cum era de asteptat, totul este extrem de palpitant, ca sa nu mai spun ca este implicat si un vulcan. Vulcanul erupe. Oameni mor trazniti de fulgere. Sau ucisi de o noua specie de gorile. Mda, dupa cum spuneam… extrem de palpitanta!

Nu mai am ce sa spun despre limbaj si altele asemenea, pentru ca am spus-o cu fiecare carte de a lui Michael Crichton pe care am citit-o. Prin urmare, este o lectura excelenta, pentru orice tip de vreme. Mai ales cand esti in drum spre Congo. That would be funny!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s