Dark Promise

Titlu original: Dark Promise

Autor: Julia Crane & Talia Jager

Serie: Between Worlds #1

Editura: eBook

Anul apariției: 2012

Bună de citit când: ești pe o insulă pustie și e singura carte pe care o ai la îndemână

Fun facts

N-am.

Începuse așa frumos, cu o poveste ce promitea ditamai acțiunea, triunghiuri amoroase și clar ceva vrăji despre care nu am mai citit până acum.

Ei bine, nu a fost așa. Nu vreau să dau spoilere, dar cum nici nu aș recomanda cartea asta cuiva, iată: tot ceea ce se întâmplă în carte se rezumă la așteptarea ca o zână să se îndrăgostească de un zân, în timp ce are un iubit care o așteaptă acasă. Nu se întâmplă nimic interesant!

Nu tu vrăji, baghete, zâne, bătălii care îți aduc stomacul în gât și citești tot capitolul cu gura căscată. Nu tu fluturi în stomac de la cât de romantic este totul. Nici măcar un personaj pe care să-l urăști atât de mult încât să-ți placă.

  • Originalitate: 2, pentru că are aceeași bază ca orice altă carte din acest gen literar; 10 pentru cea mai originală carte plictisitoare
  • Umor: 1
  • Level of awesomeness: 2 – doar pentru că îmi place cum sunt descrise aripile zânelor

Mini rezumat

Heh, l-am scris mai sus, dar repet, să aibă și articolul ăsta măcar 300 de cuvinte: Riley află că este o zână, e răpită de zmeul zânul cel rău, și apoi toată lumea așteaptă ca Riley să se îndrăgostească de fiul zânului cel rău. Jur amin, asta se întâmplă în toată cartea.

Sufăr în sinea mea că am pierdut timp să citesc așa ceva, când mai aveam cel puțin încă 7 alternative de citit. Foarte probabil ca soarele să mă fi bătut prea tare în cap în ziua când am decis să o citesc, ba chiar și să continui după ce mi-am dat seama că e o tâmpenie. Am tot sperat că totul se va da peste cap în ultimele capitole, și forțele binelui se vor lupta cu forțele răului, și cineva sigur va muri, și va fi epic!

Nici măcar logică nu a avut acțiunea, sunt evenimente pur și simplu uitate pe parcurs, iar finalul te prinde ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Cum?! A promis mama lui Riley că o să vină cu armata de zâne să o caute?! Nu-i bai, aparent mama ei suferă de memorie de scurtă durată și uită că a promis să-și salveze fata.

Oricum, cum se pot îndrăgosti 2 adolescenți atunci când părinții tot își bagă coada în idila lor? Yuk.

Personaje

Of, chiar nu vreau să vorbesc despre personaje, că mă enervez. Dar ele sunt: Riley (adolescenta stupidă cu aere de zână), Kallan (the bad-boy-turned-good-by-a-girl) și Zmeul (răul întruchipat a cărui faptă criminală este să pară dur). Și asta e tot ce obțineți de la mine.

Stil

Cea mai slabă carte la persoana I pe care am citit-o. Aproape începuse să-mi placă genul acesta de poveste.

După cum e scrisă, e ca și cum un copil de 8 ani și-a scris compunerea pentru tema la română. Deși, de la un copil de 8 ani mă aștept să apară și niște dragoni sau măcar un Superman pe acolo, ceea ce ar fi fost de milioane de ori mai interesant decât povestea asta.

La naiba, în clasa a 3a am scris cea mai frumoasă compunere cu Sailor Moon, și era de mii de ori mai bună. Avea chiar și un plot twist în care Tuxedo Kamen se îndrăgostea de mine.

Limbajul poveștii este, la fel, scris pentru copiii de 8 ani. E cuminte și pare total nelalocul lui vis-a-vis de ceea ce se întâmplă.

Nu-mi vine să cred că spun asta, dar Twilight a fost o carte mult mai bună decât nenorocirea asta.

Părerea mea

Na ioi, oare ce să fie? Mi-a plăcut sau nu?

Trivia

Incredibil (mai ales după ce am citit zecile de recenzii negative la adresa cărții), mai există încă 3 cărți drept continuare:

  • Broken Promise (2013)
  • Eternal Promise (2014)
  • Forgotten Promise (2015)

Cine oare s-ar chinui pentru a citi și continuările?

Drept e, când voi avea copii și aceștia vor avea 8 ani, am să le dau povestea să o citească. Deși, la cum mă cunosc, până la vârsta aceea probabil cunosc Harry Potter pe de rost și suferă că nu-i las să citească Turnul Întunecat.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s